Puromuz2.com: Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, ciğersoruniniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar top size özeldir. Fakat yeniden de aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç benek var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda günün her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize gereğince, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Yoklama Ika Mülkiyet imalı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini muayene buyurmak gerekir. Bu Toscanello ciğerin uygulanan değil. Toscanello severler damak zevklerine gereğince farklı gönen oranlarında ciğermeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak berenarı da deneme yüzılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi müstelzim yaşamsal bir kural var. Puro sadece fakat sadece kokusuz nârle yakılır! Puro her vakit ya bütan gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo gibi benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler gibi dem yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını sözıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro rağbet ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde yakın. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat fiyat. Puroyu yakarken yalaz puroya kazık münasebet etmemelidir. Ateşli maviliği purodan berenarı ırak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her tarafı kırmızıya döndüğünde kızartma sorunlemini sarrafiyeardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 radde eğimle, aleve tam münasebet etmeyecek şekilde tutun. Bu sorunlemi yaparken tüm ayak tabanığın tay yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda mazbut bir şekilde 360 radde döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna katıksız alevli çakmalara gereğince berenarı daha uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu vadi çakmaklar çok yüğrükdür ve şu denli yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma sorunlemi katıksız alevli çakmaklarla, berenarı vakit alabilir. Bu süre size zaman kaybı gibi nazarükebilir fakat puro sabır ve emek gerek. 5- İyi Yandığını Yoklama Ika Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı muayene edelim. Puroyu kızartma sorunleminden sonra aksi çevirip yanünüze berenarı yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya rahatçe durum üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm bukanak kıpkırmızı ise yakma sorunlemini sarrafiyearı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her tarafı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm bukanak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu munsapınıza gnaşin. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek kükürt veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü ufak tefek soluk daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış kısım da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yavaşçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, daha çok puronuz ciğerime müheyya. Pekâlâ ya siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıtoprak çıtoprak ciğerilmeli. Alacağınız her soluk beyninde en azından 40 saniye durmak gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara gibi ciğermeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da yemeden içmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o denli dokunaklılaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. önemsiz bir uyarı: Puro, sigara gibi ciğere çekilmez. Duman rahatçe ağıza doldurulur ve tatlılık kameraların dumanla ikazlmasına icazet verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz dumanünden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az rağbet gösterdiğinizin bir sorunaretidir. Sönen puronun küllerini sıkı temizleyin. Bunun ciğerin kürdan gibi bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkı temizlediğinizden güvenli olduktan sonra puronuzu tekrar yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin yeniden yakma problem teşkil etmez. Fakat halk imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda artan oranda yaslılık hissedeceğinizi kesmek isterim.

şayet puro kaliteli bir puro ise 15 yıl hatta daha uzun bir süre bile saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar gibi puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve kategorik şart olan 2 kuralı fehvaız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın alev ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 radde beyninde evetğundan güvenli olmanız gerekiyor. Soy ortamında bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonra telaşlanmanıza lazım yoktur. Fakat bittabi eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama vasatını yaratmanız ülküsel olandır. Çünkü bu durumda hiçbir problem ile mukabillaşmazsınız. Saklama vasatı sıcaklığında köken problem vasatın dargın değil şu denli sıcak olmasıdır. Çünkü saklama vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında duman böceği sorunu ile mukabillaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise saklama vasatının nemidir. Bağıl nemin ülküsel aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer şu denli kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Lacerem gönen saklama vasatı sıcaklığına gereğince trok gösterecektir ve bu yüzden de saklama vasatı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülküsel olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yok ise rastgele bir durum geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta durum geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama vasatının durum geçirmemesi ve buna bağlı olarak da kutu ciğerindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlamlayacak kategorik durum geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En uz humidor İspanyol sedirinden yapılan türüdür. Bu sakamla kutuları kategorik durum geçirmedikleri ciğerin özge rakiplerine cesim üstelik atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.